h

Nieuws van de afdeling

13 april 2024

Zorgavond in Heerenveen met Jimmy Dijk

Foto: Hanneke Goede

De voorgenomen sluiting van de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen en het nieuw te bouwen ziekenhuis in Joure is in een groot deel van de provincie een enorme zorg. Tel daarbij de lange wachtrijen op in de (jeugd)zorg en bij de GGZ, waardoor voor veel mensen de zorgen boven het hoofd stijgen.
Op 12 april was Jimmy Dijk te gast bij de afdelingen Súdwest-Fryslân en Heerenveen om in gesprek te gaan met Jan van der Veen van DJI en Tineke Mollema van Plusminus en Jeugd bij Mind. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en de zorgen die daaruit voortvloeiden, vertelde Jimmy Dijk over de decentralisering en het antwoord van de SP op de alsmaar stijgende zorgkosten: Het Nationaal Zorgfonds.

Lees verder
5 april 2024

Zorgavond met Jimmy Dijk, fractievoorzitter Tweede Kamer

Foto: Maurits Gemmink

Bijeenkomst over ZORG met Jimmy Dijk, de nieuwe SP fractievoorzitter.
Op vrijdag 12 april is er een informatie- en discussieavond over de gevolgen van  de marktwerking en bezuinigingen in de (jeugd)zorg en de gevolgen van de dreigende sluiting van de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen.

Lees verder
17 maart 2024

Holle Poarte: de strijd tegen herstructurering

Foto: Hanneke Goede

Het is een trend die jaren geleden is ingezet: de herstructurering van vakantieparken. Het ene park wordt volgezet met dure chalets, het andere park wil ruimte maken voor toeristisch kamperen.
Camping De Holle Poarte in Makkum is de volgende die op de lijst staat. Het F-Veld moet geruimd worden voor toeristisch kamperen. Als één van de duurste campings van Fryslân hebben ze ontdekt dat eigenaren met dure campers diep in de buidel willen tasten voor een plekje bijna aan het IJsselmeer.
Om de huidige staanplaatshouders inzicht te geven in de plannen, werd er op 16 maart 2024 een informatiebijeenkomst georganiseerd.
En om er geen doekjes om te winden: wat een amateuristische bijeenkomst was dit!

Lees verder
26 februari 2024

Woonfabriek Van Wijnen

Foto: Hanneke Goede

Afgelopen week hebben meerdere statenfracties de woonfabriek van Van Wijnen in Heerenveen bezocht. In de fabriek worden woningen kant en klaar gemaakt. Het wordt uiteindelijk een bouwpakket waar alle electra, vloerverwarming en afvoeren al inzitten. Een kwestie van in elkaar zetten en borgen en binnen een dag staat er een woning.
Het werd hier pijnlijk duidelijk waarom sociale huur, met name de goedkoopste woningen,  door projectontwikkelaars vrijwel niet meer meegenomen worden in de bouwplannen.

Lees verder
22 november 2023

De twee grote problemen met ons energiesysteem

Foto: Jolanda van Overhagen

De grote problemen met de manier waarop energie geregeld is in onze maatschappij werden in 2022 op een pijnlijke manier duidelijk. Mensen kregen enorme rekeningen voor het gas dat zij nodig hadden om hun eten te koken en hun huis te verwarmen. Misschien wel het meest schrijnende: de mensen onderaan de economische ladder kregen het daarbij het zwaarste te verduren. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Lees verder
9 oktober 2023

Parlamentariërtreffen in provinciehuis Fryslân

Foto: Jolanda van Overhagen

Bij het Parlamentariërtreffen op 6 oktober jl. in het provinciehuis in Leeuwarden, waren de provincies Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel aanwezig. Vanuit Duitsland waren mensen uit de Landtag Niedersachsen gekomen. De SP Statenfractie Fryslân werd vertegenwoordigd door ons commissielid Jolanda van Overhagen. Bij elkaar zo’n 35 tot 40 mensen gingen in gesprek met elkaar over de thema’s Mobiliteit, Energie, Gezondheidszorg en Digitalisering.

Lees verder

Pagina's

U bent hier