h

Antwoorden op schriftelijke vragen aan GS inzake referendum Nieuw Zaailand te Leeuwarden

15 juni 2006

Antwoorden op schriftelijke vragen aan GS inzake referendum Nieuw Zaailand te Leeuwarden

Hieronder de antwoorden op de op 25-5-2006 door Ad van de Kolk gestelde vragen gesteld over het referendum van de gemeente Leeuwarden over het project Nieuw Zaailand.

  • 1. Zijn GS, met de SP van mening dat dit referendum met een opkomst van ca. 42% geslaagd is in de opzet?

    Antw.: Wij geven geen oordeel over het referendum. Dat is naar onze mening een zaak van de betreffende gemeente en de Raad in die gemeente.

  • 2. Dat door het bovenstaande blijkt dat er grote belangstelling leeft onder de bevolking voor de plannen van overheden in deze?
  • 3. Zijn GS het eens met de stelling dat binnen deze 42% een ruime meerderheid (ong. 63%) zich tegen de huidige plannen voor een nieuw Zaailand hebben uitgesproken en dus ook impliciet tegen het bouwen van ’t Nij Frysk Museum”?
  • 4. Zijn GS met de SP van mening dat, afgezien van de officiële beoordelingskaders zoals aan dit referendum gesteld, de uitslag hiervan moet worden gezien als een uitspraak tegen het “Nieuwe Zaailand”en dus tegen het “Ny Frysk Museum”en zo nee, waarom niet?
  • 5. Komen GS gezien de uitslag van het gehouden referendum en het daaruit blijkende magere draagvlak onder de bevolking, tot de conclusie dat de plannen voor het bouwen van een ny Frysk Museum opnieuw tegen het licht moeten worden gehouden en zo nee waarom niet?

    Antw.: Zie ons antwoord op vraag 1.

  • Wij hopen u hiermee uw vragen voldoende te hebben beantwoord.

    Gedeputeerde Staten van Fryslân,

    drs. E.H.T.M. Nijpels , voorzitter.
    mr. J. Wibier , secretaris.

    U bent hier