h

SP wil één besluit over N381

16 mei 2008

SP wil één besluit over N381

Tijdens de Statenvergadering van 14 mei jl. stond de gescheiden tracévaststelling van de N381 op de agenda. Bij een eerder punt op de agenda stelde de SP al dat het college zegt het coalitieakkoord uit te voeren, maar in werkelijkheid het tegenovergestelde doet. Dit geldt ook voor het tracé van de N381.

Het coalitieakkoord spreekt over het nakomen van afspraken en van uitvoering van het traject Donkerbroek/Oosterwolde op het bestaande tracé. Eerst komt het college volkomen onverwachts met een ander tracé dan was afgesproken en nu wil het college de besluitvorming opknippen, tegen een besluit van de Staten uit februari 2007 in. Ook hier wil men dus terugkomen op gemaakte afspraken, tegen de belofte in het coalitieakkoord in. Dit is volgens de SP geen manier om vertrouwen te winnen, integendeel.

Woordvoerder Jacob W. van der Hoek: "Het mag bekend zijn dat de SP het oplossen van lokale problemen met lokale maatregelen voorstaat. In het geval van de N381 betekent dit dat het bestaande tracé grotendeels gehandhaafd kan blijven."

In 2007 hadden de Staten besloten om het tracé integraal vast te stellen en het college heeft in haar programma gesteld dat zij gemaakte afspraken wil nakomen. Derhalve riep de SP in een motie op om het besluit van 2007 uit te voeren en het tracé van de N381 dus integraal vast te stellen. Helaas konden de collegepartijen PvdA, CDA en CU er niet toe worden overgehaald hun woorden uit 2007 gestand te doen werd de motie alleen gesteund door de FNP en GrienLinks, zodat deze werd verworpen.

U bent hier