h

Officiële start campagne Provinciale Statenverkiezingen SP in Houtigehage

4 februari 2011

Officiële start campagne Provinciale Statenverkiezingen SP in Houtigehage

De SP start zaterdag 5 februari a.s. de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in Houtigehage.
SP-lijsttrekker Jos van der Horst: “Onze afdelingen zullen rondom in de provincie actief zijn. Daarnaast gaan we, met een steeds wisselende groep kandidaat-Statenleden, langs kleinere dorpen. We zijn al geweest in Sint Annaparochie en Damwoude en starten nu dus officieel in Houtigehage, een plaats die niet zomaar willekeurig is gekozen.

Houtigehage heeft een rijke historie wat betreft het socialisme en is vooral bekend om zijn zgn. “omgekeerde staking.” Begin jaren vijftig was de werkloosheid zo groot dat zestien mannen uit Houtigehage uit protest aan het werk gingen. Ze begonnen met de heraanleg van een onbegaanbaar geworden landweg. De vader van Frans Baron, ons helaas veel te vroeg overleden SP-Statenlid, was één van de initiatiefnemers van deze omgekeerde staking en daarom is de start in Houtigehage een eerbetoon aan hem. Het idee van de omgekeerde staking past uitstekend bij ons motto voor deze verkiezingen -It kin oars!!-, want wij vinden dat het anders kan in Fryslân. Geen overbodige en te dure nieuwe wegen aanleggen, maar knelpunten oplossen en zorgen voor goed openbaar vervoer. Niet verder privatiseren, maar publieke voorzieningen, zoals energie en water weer terug bij de overheid, zodat ze voor een ieder toegankelijk en betaalbaar blijven. Geen culturele hoofdstad, maar goede basisvoorzieningen voor cultuur. Geen grootschalige windmolenparken en afbraak van voorzieningen, maar zorgen voor mens en milieu.”
In de komende weken zal de SP-campagne-caravan ook Wolvega, Lemmer, Workum en Franeker bezoeken. De verschillende SP-afdelingen zullen o.a. actief zijn in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Harlingen, Sneek en omliggende plaatsen

U bent hier