h

verwaaide campagnedag toch geslaagd

7 februari 2011

verwaaide campagnedag toch geslaagd

Terwijl de miljoenen voor de werkgelegenheid in Bakkeveen over de tafel vlogen bij de campagneaftrap van een andere partij, ging het er bij de SP in Houtigehage bescheidener aan toe. De Socialistische Partij had enkele leuke activiteiten gepland in Houtigehage maar moest bijna alles afblazen vanwege de harde wind.

Het was onder andere niet vertrouwd om met de campagnecaravan te rijden. Toch was de SP aanwezig in het dorp van de omgekeerde staking.

De vrouw en de zonen van voormalig SP-Statenlid Frans Baron (zijn vader was betrokken bij bovengenoemde staking) waren ook eventjes bij het “buurten” want dat kon uiteraard wel plaatsvinden. Een aantal kandidaten gingen bij de deuren langs om te vragen wat er speelt onder de mensen en verspreidden er de speciale Fryske SP-verkiezingskrant.

SP-lijsttrekker Jos van der Horst met Mevrouw Sjoukje Pultrum

De eerste verkiezingsposter werd uitgereikt aan de 87 jarige Sjoukje Pultrum die nog steeds vol vuur spreekt over de rode geschiedenis van Houtigehage. “ Ik zou willen dat de jeugd zich eens wat drukker zou maken over de ellende die er nu en straks over hen uitgestort wordt” aldus een strijdbare mevrouw Pultrum. Onder het toeziend oog van Lijsttrekker Jos van der Horst werd de poster achter het raam geplakt.

U bent hier