h

SP bepleit voortzetting Provinciaal armoedebeleid

7 maart 2011

SP bepleit voortzetting Provinciaal armoedebeleid

Op 9 maart a.s. staat de afsluiting van het project Armoedebestrijding op de agenda van Provinciale Staten. Dit gebeurt naar aanleiding van een evaluatierapport van de Taskforce, die de afgelopen vier jaar belast was met armoedebestrijding. Ondanks het feit dat dit stuk nog niet in de commissie was behandeld, stond het als hamerstuk op de agenda.

In het evaluatierapport geeft de Taskforce aan dat er goede vorderingen zijn gemaakt, maar dat het project nog niet klaar is. Tevens wordt gesteld dat gemeenten verwachten dat door een combinatie van bezuinigingen het moeilijk zal worden voor kwetsbare burgers en het ontwikkelde minimabeleid.

De SP is daarom van mening, in afwijking van het voorstel van GS, dat het project moet worden voortgezet. SP-statenlid Jacob W. van der Hoek: “Yn de ferkiezingstiid struiden de koalysjepartijen mei miljoenen. It wie yn Snits dat deputearre Adema bygelyks sei dat der wol in pear miljoen út de NUON-jilden nei earmoedebelied kinne soe. Neist dat wy sels fine dat it earmoedebelied trochgean moat, wolle wy mei dit útstel wolris sjen of dy ferkiezingspraat nei de ferkiezings noch wat foarstelt.”

U bent hier