h

schriftelijke vragen SP-Statenlid Maria de Vries

27 april 2011

schriftelijke vragen SP-Statenlid Maria de Vries

Naar aanleiding van de berichtgeving in de Leeuwarder Courant van 21 april j.l. over uitspraken van toenmalig Gedeputeerde Adema over de JSF, heeft Maria de Vries schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.
Volgens het krantenbericht heeft dhr. Adema op een hoorzitting aangegeven, dat het geluid van de JSF geen probleem meer is voor Fryslân. Daarmee was volgens de VVD en het CDA in de Tweede Kamer de laatste hindernis genomen.

Hieronder de schriftelijke vragen die aan Gedeputeerde Staten zijn gesteld:
1. Heeft het College van Gedeputeerde Staten kennis genomen van de artikelen in de Leeuwarder Courant van donderdag 21 april betreffende de uitspraken van Gedeputeerde Adema (Christen Unie) aangaande de JSF?
2. Zijn deze uitspraken door dhr. Adema gedaan als Gedeputeerde van de provincie Fryslân, als voorzitter van de Commissie Overleg en Voorlichting Milieuhygiëne Vliegbasis Leeuwarden (COVM), of op persoonlijke titel?
3. Had Gedeputeerde Adema niet voorafgaand aan zijn advies, gedaan tijdens de hoorzitting van 30 maart jongstleden, het debat aan moeten gaan met Provinciale Staten betreffende dit onderwerp? (Ook al ligt de bevoegdheid bij het ministerie van defensie.)
4. Is dhr. Adema als voorzitter van het COVM bevoegd om dit soort uitspraken te doen?
5. Als dhr. Adema deze uitspraken op persoonlijke titel heeft gedaan hoe vallen deze uitspraken dan te verenigen met zijn functie als Gedeputeerde?
6. Wat vindt dit College van Gedeputeerde Staten van deze uitspraken van dhr. Adema?
7. Wat zijn de consequenties van deze uitspraken gedaan door dhr. Adema in de hoedanigheid van ofwel Gedeputeerde ofwel op persoonlijke titel?
8. Gaat het College betreffende deze zaak nog in gesprek met dhr. Adema?
9. Worden de Statenleden geïnformeerd over de afronding van deze kwestie?

U bent hier