h

afvaloven Harlingen nu dicht!

12 mei 2011

afvaloven Harlingen nu dicht!

Naar aanleiding van een incident op 7 april j.l., waarbij een gele, zure wolk uit de schoorsteen van de afvalverbrandingsoven in Harlingen kwam, was er op 11 mei een extra raadsvergadering in Harlingen.
De Statenfractie Fryslân van de SP stelt dat de uitspraken van drs. ing. J. Vollenbroek (milieuadviesbureau Mob, Nijmegen) in de gemeenteraadsvergadering van dien aard waren dat de afvaloven in Harlingen wat betreft de SP direct gesloten kan worden.

SP Statenlid M. de Vries, woordvoerder van dit onderwerp, onderschrijft deze uitspraken. Concreet betekent dit dat de provincie op grond van het Besluit Verbrandingsovens Afvalstoffen de oven in Harlingen voor de rest van het jaar kan sluiten. Wanneer de provincie dit niet doet stelt zij zich buiten de wet BVA. Ook de mogelijke overtreding of overschrijdingen in storingsuren en het niet actueel naar buiten brengen van emissie gegevens maken dat de provincie zich buiten de wet stelt.
De acties en inspanningen van de SP en Frisse Wind in Harlingen hebben resultaat geboekt. De ondersteuning van de SP Statenfractie zal doorgaan met steun van een deel van de oppositiepartijen in de Staten.

U bent hier