h

schriftelijke vragen over zienswijze herindeling de Friese Meren

28 juni 2011

schriftelijke vragen over zienswijze herindeling de Friese Meren

Statenlid Jacob W. van der Hoek heeft schriftelijke vragen gesteld over de zienswijze van Gedeputeerde Staten betreffende de herindeling van Lemsterland, Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat. Bij de herindeling van 5 gemeenten tot de gemeente Súdwest-Fryslân werd deze zienswijze nog aan de Staten voorgelegd, terwijl de Statenleden nu pas achteraf over "de Friese Meren" werden geinformeerd.

Op 8 juny l.l. krigen wy in brief oangeande de weryndielingsprosedure De Fryske Marren en de sjenswize dy ‘t troch Deputearre Steaten (DS) ferstjoerd is oan minister Donner fan BZK.
By de weryndieling fan Súdwest Fryslân hat de konsept sjenswize sawol yn de kommisje Boarger & Mienskip as yn Provinciale Steaten (PS) oan de oarder west en is der in moasje oannommen om yn elts gefal gjin positive sjenswize nei de minister te stjoeren.
1. Binne DS it mei ús iens dat Provinsjale Steaten net pas efterôf ynformearre wurde moatte hienen oer de sjenswize fan DS, mar har útsprekke moatte hienen oer in konsept sjenswize, sa ‘t dit ek bard is by de weryndieling fan Súdwest Fryslân? Sa ja, wêrom is dit net bard; sa nee, wêrom net?
2. Wêrom is der foar keazen om PS allinne mar per brief te ynformearjen en net aktyf, middels in agindearringsfersyk, de konsept sjenswize weryndielingsadvys oan Provinsjale Steaten foar te lizzen, sadat de behanneling yn juny of op syn lêst yn july plakfine kinnen hie?
3. Binne DS it mei ús iens dat ek dizze weryndieling net sûnder diskusje en wjerstân ferrûn is, ûnder mear troch twa doarpen by It Hearrenfean ta te heakjen, en dat mei dêrom in útspraak troch Provinsjale Steaten oer dizze fisy winske is? Sa ja, wêrom; sa nee, wêrom net?

SP, Jacob W. van der Hoek

(Op 8 juni j.l. ontvingen wij een brief betreffende de herindelingsprocedure De Friese Meren en de zienswijze die door Gedeputeerde Staten (GS) is verzonden aan minister Donner van BZK.
Bij de herindeling van Súdwest Fryslân is de concept-zienswijze zowel in de Commissie Boarger & Mienskip als in Provinciale Staten (PS) aan de orde geweest en is er een motie aanvaard om in ieder geval geen positieve zienswijze naar de minister te sturen.
1 Zijn GS het met ons eens dat Provinciale Staten niet pas achteraf geinformeerd hadden moeten worden over de zienswijze van GS, maar zich uit hadden moeten spreken over een concept zienswijze, zoals dit ook is gebeurd bij de herindeling van Súdwest Fryslân.
Zo ja, waarom is dit niet gebeurd, zo nee, waarom niet?
2 Waarom is er voor gekozen om PS slechts per brief te informeren en niet actief, middels een agenderingsverzoek, de concept-zienswijze herindelingsadvies aan Provinciale Staten voor te leggen, zodat de behandeling in juni, of in ieder geval in juli had kunnen plaatvinden
3 Zijn GS het met ons eens dat ook deze herindeling niet zonder discussie en weerstand is verlopen, door o.a. het voegen van twee dorpen bij de gemeente Heerenveen, en dat mede daarom een uitspraak door Provinciale Staten over deze visie gewenst is?
zo ja, waarom; zo nee, waarom niet?

SP, Jacob W. van der Hoek)

U bent hier