h

Initiatiefvoorstel SP Openbaar Vervoer

7 maart 2012

Initiatiefvoorstel SP Openbaar Vervoer

Vanavond wordt in de Statencommissie Lân, Loft en Wetter het initiatiefvoorstel Openbaar Vervoer van ons Statenlid Fenna Feenstra behandeld. Daarin pleit de SP voor bepaalde prioriteitstellingen bij de beoordeling van de offertes die OV-bedrijven doen. Verder wordt gepleit voor de oprichting van een eigen provinciaal vervoerbedrijf.

Gistermiddag om 16.50 uur is de visie van het College van Gedeputeerde Staten op de SP-nota naar Provinciale Staten gezonden. Daarin geeft het college aan dat zij zich niet kan vinden in de argumenten van de SP en daarom de Staten adviseert het voorstel niet te aanvaarden. Er wordt zelfs gesteld dat een eigen OV-bedrijf wettelijk niet zou mogen. Hetgeen dus niet juist is. Overigens verwijst het college in haar zienswijze voor nadere informatie naar een brief die nog niet eens verzonden is!
Ondanks de zienswijze van het college zal Fenna de SP-nota vanavond met verve verdedigen, want zij staat er 100% achter. Mochten de Staten besluiten om dit initiatiefvoorstel aan te nemen, rest het college niets anders dan het uit te voeren.

 

U bent hier