h

SP bepleit onderbrengen Wetterskip bij provincie

22 maart 2012

SP bepleit onderbrengen Wetterskip bij provincie

Tijdens de Statenvergadering van 16 februari 2011 had de SP bij de Takendiscussie een motie ingediend om het Wetterskip (Waterschap) Fryslân bestuurlijk bij de provincie onder te brengen. Die motie werd met grote meerderheid van stemmen aangenomen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft daar tot dusver echter niets mee gedaan.

Tijdens de Statenvergadering van woensdag 21 maart jl. werd het vaarwegbeheer aan de orde gesteld. Daarbij werd een voorstel gedaan om de kosten van het vaarwegbeheer te verdelen tussen Wetterskip en provincie. Alleen over hoe die kosten moesten worden toebedeeld werd nogal wat discussie gevoerd. Daarom betoogde SP’er Jacob van der Hoek: “Als het college onze motie van vorig jaar had uitgevoerd, had deze discussie helemaal niet hoeven plaatsvinden.”

Om dit standpunt kracht bij te zetten diende hij weer een motie in, met daarin de opdracht aan het college om de motie van februari 2011 uit te voeren. De motie kreeg een tweederde meerderheid. De SP zal er op toezien dat er nu ook daadwerkelijk uitvoering gegeven gaat worden aan de bestuurlijke samenvoeging van provincie en Wetterskip.

U bent hier