h

SP bij Wetsus: er kan meer met water

28 maart 2012

SP bij Wetsus: er kan meer met water

Wetsus werkt samen met 17 universiteiten en 90 bedrijven en biedt onderzoeks- en promotiekansen voor studenten uit Nederland, Europa en daar buiten, op het gebied van watertechnologie
Watertechnologie, en dus ook Wetsus komt vaak naar voren als speerpunt van de provincie, maar wat Wetsus nu precies is en wat zij doen, bleef toch nog vaak onduidelijk. Daarom ging de Statenfractie bij Wetsus op bezoek

Johannes Boonstra van de raad van bestuur liet in een interessante presentatie zien waar Wetsus zich mee bezig houdt en hoe kansrijk Fryslân is, om zich op kennis, productontwikkeling en maakindustrie verder en beter te ontwikkelen.
Een redelijk bekend voorbeeld van een ontwikkeling door Wetsus is de zgn. “Blue Energy”: Op plaatsen waar zoet en zout water elkaar ontmoeten kan energie opgewekt worden.

Ook houdt Wetsus zich bezig met onderzoek naar waterproblematiek, zoals scheiding, zuivering en hergebruik van afvalwater, hetgeen op sommige plaatsen al wordt toegepast op kleine schaal. Ook voor het waterprobleem in ontwikkelingslanden wordt naar oplossingen gezocht.
De fractie heeft een hoop geleerd op deze ochtend en dankt Wetsus voor de gastvrijheid.

U bent hier