h

economie: it kin oars!

11 april 2012

economie: it kin oars!

Vandaag heeft fractievoorzitter Jos van der Horst de visienota economie van de SP-fractie voorafgaand aan de commissievergadering Boarger en Mienskip, aangeboden aan gedeputeerde Hans Konst.
Hiermee wil de fractie aangeven dat het stimuleren van de economie in Fryslân anders kan; anders dan tot nu toe door de provincie is gedaan.
Fractievoorzitter Jos van der Horst: “Het midden- en kleinbedrijf is het hart van onze economie: 95% van alle bedrijven in Nederland is klein, met 20 of minder medewerkers. Deze belangrijke spil van werkgelegenheid is wendbaar en innovatief en in staat om maatwerk te leveren in de meest uiteenlopende specialisaties.
Daarnaast weerspiegelt het kleinbedrijf de menselijke maat; door hun schaal en aard bevinden kleine bedrijven zich middenin de samenleving, tussen de mensen. Ze zorgen voor bedrijvigheid in de buurten, voor werkgelegenheid in dorpen en voor de leefbaarheid van het platteland. Bovenal is de betrokkenheid bij de zaak, van ondernemers èn werknemers in het kleinbedrijf, groot.
.

Wat ons betreft is het naar de provincie “lokken” van grote bedrijven niet de manier om de Fryske economie te versterken en wij wijzen op een andere manier van ondernemen.
Hierbij willen we vooral kijken naar andere vormen van winst, die niet in geld zijn uit te drukken, maar bedrijven stabieler maken, mensen in hun waarde laten en die een toegevoegde waarde hebben voor de hele omgeving.
Wij komen met een aantal bouwstenen voor een duurzame economie.
Wij hopen op meer aandacht voor lokale, kleine ondernemers, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Ook hopen wij op meer coöperatieve samenwerking tussen ondernemers. Niet voor niets is 2012 door de VN uitgeroepen tot het jaar van de coöperatie.
Ondernemen doe je samen.”

U bent hier