h

SP geeft regionale economie steuntje in de rug

24 mei 2012

SP geeft regionale economie steuntje in de rug

Tijdens Provinciale Staten van 23 mei jl. kwam onder anderen de gebiedsontwikkeling van de Centrale As, de N381 en Franekeradeel-Harlingen aan de orde. De SP is altijd tegen de aanleg van de Centrale As en de N381 geweest, maar nu dat eenmaal een feit is zou er wel een goede gebiedsontwikkeling moeten plaatsvinden. Ook is de SP van mening dat de bewoners van het zout- en gaswinningsgebied Franekeradeel-Harlingen goed gecompenseerd zouden moeten worden.

In haar bijdrage complimenteerde Statenlid Fenna Feenstra het college met de goede plannen die in de stukken werden gepresenteerd. Zij benadrukte echter dat zij hecht aan de regionale aanbesteding van projecten om de regionale economie een steuntje in de rug te geven. Alle projecten boven de €5 miljoen moeten Europees worden aanbesteed. Zij diende daarom een motie in om projecten op te splitsen, zodat opdrachten onder de €5 miljoen regionaal zouden kunnen worden aanbesteed. In diezelfde motie droeg zij het college op om Provinciale Staten te informeren over welke opdrachten regionaal en welke Europees worden aanbesteed.

Gedeputeerde Johannes Kramer kon zich in de argumenten van Fenna vinden en hij besloot dan ook de motie over te nemen. Hiermee hoopt de SP te hebben bereikt dat deze gebiedsontwikkelingsplannen ook de regionale economie ten goede komen.

U bent hier