h

Renske Leijten trapt Friese SP campagne af

9 juli 2012

Renske Leijten trapt Friese SP campagne af

Willen we sociaal of liberaal de crisis aanpakken?
Met deze vraag opende SP-Tweede Kamerlid en eerste vrouw op de kandidatenlijst Renske Leijten de Fryske ledendag in een zonovergoten Damshûs in Nij Beets.

Omdat deze ledendag tevens de aftrap van de verkiezingscampagne was, vertelde zij over het meest sociale verkiezingsprogramma van Nederland en wat dit kan betekenen voor de mensen in dit land:
"24 miljard bezuinigen om vervolgens een puinhoop voor onze kinderen achter te laten, zoals de VVD wil? Een hoger eigen risico in de zorg, geen studiefinanciering meer en de uitkeringen verlagen terwijl aan de top het grote graaien maar door kan blijven gaan? De SP maakt andere keuzes. Wij laten de crisis betalen door hen die deze veroorzaakt hebben en niet door die mensen die het bepaald niet gemakkelijk hebben in het leven, door een beperking, ziekte of werkloosheid. Wordt het Rutte of wordt het Roemer? Dat is de vraag van 12 september."
Na de opening kregen de aanwezigen een rondleiding door het laagveenmuseum, wat ligt in de streek waar "oersocialist" Domela Nieuwenhuis, die de jaren 80 van de 19e eeuw in het gebied de veenarbeiders op liet komen voor hun rechten. Zijn optreden is belangrijk geweest voor de opkomst van het socialisme in de Reade Hoeke van Fryslân.
Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning. Voor de kinderen waren er allerlei spelletjes, met de Fryske Statenleden en met Renske Leijten kon men speeddaten en er was muziek, een hapje en een drankje.
Regiovertegenwoordiger Jos van der Horst sloot de middag af, met dank aan Renske Leijten, alle 100 aanwezige SP-leden en andere belangstellenden en Berber Aardema zong nog een speciaal geschreven campagnelied.

U bent hier