h

OV-actie SP: Eerste aanpassingen busvervoer bekend

11 maart 2013

OV-actie SP: Eerste aanpassingen busvervoer bekend

De Statenfractie van de SP heeft begin december een meldpunt “nieuwe dienstregeling Arriva” geopend en daarop vele reacties binnen gekregen. Deze reacties zijn verwerkt in een zwartboek en dit zwartboek is aangeboden aan Gedeputeerde Kramer.
Inmiddels zijn een aantal aanpassingen in de dienstregeling bekend.

Sommige ritten worden aangepast om beter aan te sluiten op schooltijden of trein (lijn 22, 33, 36, 52, 54, 60)
Op sommige lijnen komen extra ritten (lijn 33, 36, 45, 52, 60, 93, 95)
Ook zijn er nog een aantal kleine aanpassingen, waarvan de belangrijkste is, dat er een aantal ritten op woensdagmiddag terugkeren, om te zorgen dat leerlingen van het speciaal onderwijs weer vlot naar huis kunnen reizen.

Update: Voor scholieren en andere reizigers tussen Lemmer en Emmeloord is er goed nieuws: de kortingskaart van Connexxion zal ook geldig zijn op de bussen van Arriva, zodat zij gemakkelijke van beide buslijnen gebruik kunnen maken.

Wij zien echter vooral wijzigingen in de dienstregeling in Noord-West en Noord-Fryslân, terwijl er toch heel veel meldingen kwamen uit Zuid-West en Zuid-Fryslân.
Ook over de prijsverhogingen en andere overlast door het verdwijnen van het sterabonnement hebben wij nog niets mogen vernemen en evenmin over de slechte ervaringen die mensen met de Opstapper hebben.

Nog steeds geeft de Gedeputeerde aan in overleg te zijn en te gaan met dorpsbelangen. Wij willen er nogmaals op wijzen dat niet ieder dorp een (actief) dorpsbelang heeft en blijven aandringen op de oplossingen zoals voorgesteld in het “zwartboek nieuwe dienstregeling

Lees hier het Zwartboek OV

U bent hier