h

SP bij Arriva: werk- en reisbezoek

18 maart 2013

SP bij Arriva: werk- en reisbezoek

Samen met Tweede Kamerlid Paulus Jansen is de SP Statenfractie op maandag 18 maart te gast geweest bij Arriva. Arriva verzorgt o.a. het regionale treinvervoer in het noorden en het busvervoer in Noord- en Zuidwest Fryslân.

Paulus Jansen

Er werd begonnen met een gesprek met directeur Anne Hettinga en woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva, over de huidige stand van zaken en eventuele problemen rond de aanbesteding van het regionale vervoer in de provincie en ook een aantal zaken waarover bij de fractie veel klachten zijn binnengekomen.
Hierna werd een bezoek gebracht aan de verkeersleiding treinen. Er werd door medewerkers uitgelegd hoe zij monitoren waar eventueel problemen ontstaan en hoe men dat vervolgens zo snel mogelijk probeert op te lossen. De treinen van Arriva hebben daarom weinig uitval en vertraging, ook in de winter.

Daarna volgde een bezoek aan Voith, het bedrijf dat het onderhoud aan de treinen van Arriva verzorgd.
Er werd een bezoek aan de werkplaats gebracht, waar op dat moment 3 treinen binnen stonden en waar uitgelegd werd, hoe Voith en Arriva samenwerken om minimale uitval en maximale service te verzorgen aan de reiziger, bijvoorbeeld door in te spelen op een slechte weersverwachting of extra volle treinen na de zomervakantie.

Vervolgens werd naar Sneek heen en weer gereisd met een Arriva-trein met een interieur waar reizigers over hebben kunnen meepraten. Daarnaast zijn alle treinen van Arriva uitgerust met beveiligingscamera’s is overal gratis WiFi aan boord. Op dit moment werkt Arriva aan een hogere frequentie van de lijn Leeuwarden-Sneek, van drie naar vier keer per uur.

De afgelopen maanden is de SP Statenfractie druk bezig geweest met het busvervoer van Arriva en de nieuwe dienstregeling. Het is goed te zien dat een aantal problemen al is opgelost en dat Arriva blijft kijken naar knelpunten. Daarbij was het goed te horen dat zij ook vooral met de eigen buschauffeurs daarover contact hebben, omdat zij de ogen en oren van Arriva zijn.

U bent hier