h

Fenna Feenstra gekozen als lijsttrekker

27 oktober 2014

Fenna Feenstra gekozen als lijsttrekker

Fenna Feenstra is afgelopen zaterdag op de regio-conferentie in Leeuwarden unaniem gekozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen 2015 door de afgevaardigden van de Fryske SP afdelingen.

Ook werd het verkiezingsprogramma vastgesteld en zo is een belangrijke stap genomen richting de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015.

Onder leiding van dagvoorzitter Peter Verschuren, vond de half-jaarlijkse regioconferentie deze keer plaats in Leeuwarden.  Een klein aantal amendementen op het verkiezingsprogramma moest worden besproken, maar er was weinig discussie over de vorm en inhoud van het beknopte, maar duidelijke verkiezingsprogramma.

Jacob van der Hoek, namens de programmacommissie: "dit is geen verkiezingsprogramma waarin wij onze beginselen nog eens uiteenzetten, maar een praktische uitwerking hier van voor de komende vier jaar." In ieder geval is het een programma, wat weer de titel "100% sociaal" kan dragen.

De kandidatencommissie stelde de lijst met kandidaten voor, die door de leden werd bekrachtigd en waarbij Fenna Feenstra de volledige steun kreeg als lijsttrekker.

"Alles wat tegen menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit ingaat, moeten wij bestrijden en bekritiseren. Samen met de mensen in actie en over onze alternatieven vertellen. Dat jullie daar, samen met mij voor willen strijden is geweldig. Bedankt voor het vertrouwen" zo sprak zij de zaal toe.

Behalve de kandidaten werd ook een nieuwe regiovertegenwoordiger gekozen. Pieter Kraaima uit Harlingen neemt voorlopig het stokje van Fenna Feenstra over.

Veel werd er deze dag ook gesproken over de komende decentralisaties. Door Rosita van Gijlswijk, die namens het partijbestuur aanwezig was, maar ook door Nanne de Jong, van het Fries Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden, die nog eens in ging over de stapeling van maatregelen, die voor veel mensen rampzalig zal uitpakken.

Tussen de bedrijven door waren er muzikale intermezzo's door gitarist/zanger Jan Scheffer, de de middag afsloot met een ode aan Fryslân.

U bent hier