h

Stop de afbraak, red de zorg!

2 oktober 2014

Stop de afbraak, red de zorg!

Vanochtend werd staatssecretaris van Rijn bij Sunenz in Drachten opgewacht door ruim 60 actievoerders, die boos zijn vanwege het afbraakbeleid van dit Kabinet.

De Staatssecretaris was in Drachten als onderdeel van zijn tour door Nederland om te praten met Wethouders over de zorg.

De actievoerders gaven van Rijn de duidelijke boodschap mee: Stop de afbraak, red de zorg! Deze boodschap kwam niet alleen van een grote groep SP'ers, maar ook van vertegenwoordigers van de vakbonden, werknemers in de zorg en van bewoners van zorginstellingen.Verzorgingshuizen worden gesloten, op de jeugdzorg wordt keihard bezuinigd, in de thuiszorg worden duizenden medewerkers ontslagen en zorg aan mensen die het hard nodig hebben onthouden. Mensen verliezen hun recht op zorg en zijn vanaf 1 januari 2015 afhankelijk van de gemeente waarin ze wonen. Fenna Feenstra, regio-vertegenwoordiger van de SP en Statenlid, verwoordde het als volgt: "In een welvarend land als Nederland, wat zichzelf als een beschaafd land ziet, moeten we dit toch niet toelaten? Deze afbraak moet zo snel mogelijk van tafel en daarom blijven we protesteren en steunen we de mensen die de zorg hard nodig hebben en degenen die deze zorg verlenen".

 

U bent hier