h

Emile Roemer bezoekt Fryslân

17 februari 2015

Emile Roemer bezoekt Fryslân

Foto: media.sp.nl / SP

Donderdag 19 februari 2015 brengt SP-leider Emile Roemer een bezoek aan de provincie Fryslân. De SP-leider zal de dag beginnen bij ziekenhuis de Sionsberg, waar hij afgelopen november samen met medewerkers op de barricaden stond om hun Sionsberg open te houden. Destijds zegde hij toe terug te komen als het ziekenhuis weer open zou zijn.

Roemer: ‘Ik ben blij dat ik deze belofte nu mag inlossen. De artsen en medewerkers verdienen een groot compliment voor hun tomeloze inzet. Zij hebben zelfs zonder salaris doorgewerkt om de gezondheidszorg hier in de regio op peil te houden. Met de sluiting van ziekenhuis de Sionsberg werden de gevolgen van het zorgbeleid van het kabinet pijnlijk duidelijk in Dokkum. Gelukkig hebben medewerkers en patiënten ook laten zien hoeveel je kunt bereiken door samen de strijd aan te gaan.’ Roemer zal donderdag ook in gesprek gaan met zorgmedewerkers over de ouderenzorg in de regio.

’s Middags gaat Roemer op bezoek bij de dorpscoöperatie van Pingjum. Daar strijden bewoners samen om het dorp leefbaar te houden. Zij zullen Roemer laten zien hoe zij het heft in eigen handen hebben genomen en samen zaken organiseren die belangrijk zijn voor de leefbaarheid, zoals een energie-coöperatie, een dorpstuin en een eigen dorpsbus.

U bent hier