h

College kan sociaal en groen

20 maart 2015

College kan sociaal en groen

Foto: Klaas Pot / SP Fryslân

Met een winst van bijna een verdubbeling in aantal zetels (van 3 naar 5) kan de SP zeer tevreden terugkijken op de verkiezingen. In alle gemeenten heeft de SP aan stemmen gewonnen.  Fenna Feenstra: “met deze winst op zak ziet de SP een kans op een sociale en groene coalitie”.  De SP is van mening dat CDA, PvdA, SP en CU elkaar hierin zouden moeten kunnen vinden. Ook het CDA staat voor menselijk geluk, waardigheid  en zorg voor elkaar. Op sociaal gebied staan alle neuzen dus dezelfde kant op.  

De vier partijen hechten allemaal aan minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.  Deze basis is een mooie kans voor een sociaal en groen college. Een logische conclusie lijkt volgens de SP dat deze richting dan ook zal worden verkend. 

U bent hier