h

SP stelt vragen over uitblijven maatregelen N381

28 augustus 2015

SP stelt vragen over uitblijven maatregelen N381

In juli heeft de SP afdeling Ooststellingwerf een brief gestuurd naar het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân. Daarin worden problemen bij de opwaardering van de N381 (Drachten – Drentse grens) tot stroomweg aan de orde gesteld: er worden vanaf Oosterwolde tot aan de Drentse grens namelijk geen of onvoldoende geluids- en zichtbeperkende maatregelen voor omwonenden genomen.

Omdat er nog geen reactie van GS is gekomen en er ook nog niets is te merken van maatregelen die worden genomen, heeft de SP-fractie in provinciale staten hierover de volgende schriftelijke vragen gesteld:

1.    Klopt de constatering dat voor woningen die tussen Drachten en Oosterwolde langs de N381 (komen te) liggen wel geluidsbeperkende maatregelen worden genomen, maar vanaf Oosterwolde tot aan de Drentse grens vrijwel niet? Zo ja: wat is hiervoor de reden? Zo nee: waarom niet?

2.    Heeft u voor het specifieke geval, waarbij een woning 35 meter van de weg ligt, al actie ondernomen of gaat u actie ondernemen? Zo ja: welke, zo nee: waarom niet?

3.    Overweegt u naar aanleiding van bovengenoemde brief het toekenningsbeleid voor overlastbeperkende maatregelen voor het betreffende deel van de N381 te herzien? Zo nee: waarom niet?

U bent hier