h

16 maart, Neushoorn, debat met Harry van Bommel over oekraïne

16 maart 2016

16 maart, Neushoorn, debat met Harry van Bommel over oekraïne

Foto: sp.nl / sp.nl

16 maart, Leeuwarden, Neushoorn, aanvang 20.00 uur
Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP gaat in debat met Kees Verhoeven van D66 over het associatieakkoord met Oekraïne.

Een NEE op 6 april is beter voor Oekraïne, beter voor Europa en beter voor Nederland.
Harry van Bommel: 'Oekraïne is een van de meest corrupte landen ter wereld en staat op plek 130 van de 167 op de corruptie-index van Transparancy International. De kans is groot dat wij vele miljoenen euro’s belastinggeld naar corrupte Oekraïners zullen zien wegvloeien. Oekraïne verdient onze steun om de situatie daar te verbeteren. Maar daar draagt dit destructieve verdrag niets aan bij. Daarom roep ik iedereen op: zeg op 6 april luid en duidelijk ‘nee’.  Volgens Van Bommel is het enthousiasme over het referendum groot onder kiezers.  ‘De opkomstdrempel van 30% wordt zeker gehaald,’ meent Van Bommel.
Ook Elena Plotnikova - Oekraïense ondernemer – roept Nederland op tegen het verdrag te stemmen. ‘Het belangrijkste argument tegen het associatieverdrag? Oorlog. Het verdrag versterkt de militaire samenwerking met Oekraïne. Nederland kan zo dit conflict ingezogen worden. Dat wil ik niet als Nederlandse. De vraag is ook: waarom eigenlijk? De economie van Oekraïne is kleiner dan die van Noord-Holland en het economisch sterkste gebied, Donbass, wordt nu vernietigd. Hoezo handelskansen?’ 

Plaats Neushoorn, Ruiterskwartier 4, start 20:00. De avond is openbaar en gratis toegankelijk

U bent hier