h

SP zet zich in voor duurzaam openbaar vervoer in Fryslan.

19 december 2016

SP zet zich in voor duurzaam openbaar vervoer in Fryslan.

Foto: Koen Schagen / SP Frylan

De provincie Fryslân denkt na over een duurzaam OV en heeft gekeken naar de mogelijkheden om waterstof-elektrische bussen naar Fryslân te laten komen. De SP is een groot voorstander van een duurzaam OV in Fryslân . Machiel Aarten draagt dit ook uit.

De SP-fractie heeft ook afgelopen woensdag een proefrit gemaakt in een duurzame bus. Tijdens deze proefrit werden ze voorzien van een uitleg: De bussen rijden elektrisch, dus zonder uitlaatgassen en lawaai en de accu’s worden bijgeladen door een waterstofcel en door de energie die vrijkomt bij het remmen..
SP Gedeputeerde Michiel Schrier is eveneens veel bezig met duurzaamheid en kijkt ook naar nieuwere manieren van een duurzaam openbaar vervoer: “Duurzaam vervoer is wat ons betreft de volgende stap. Wat betreft waterstof is het eigenlijk een kip en een ei probleem. Welke van de twee laat je eerst komen in Friesland, de tankstations of de vervoersmiddelen zelf. Zonder de tankstations heb je niks aan de bussen of auto’s, maar zonder auto’s heb je niks aan de tankstations. Wij hopen voor 2018 een tankstation en het liefst de vervoersmiddelen hier ook te hebben. Uiteraard  blijven we ons als provincie ook inzetten voor bijvoorbeeld duurzaam gas”

U bent hier