h

Ecomunitypark: zo kan het ook!

2 februari 2017

Ecomunitypark: zo kan het ook!

Foto: Koen Schagen / SP Frylan

Woensdag 1 Februari is de Statenfractie van de SP op werkbezoek geweest bij het Ecomunitypark in Oosterwolde. Het Ecomunitypark is geen normaal bedrijventerrein. Het is een ecologisch werklandschap waar innovatie, ondernemerschap en het delen van kennis centraal staan. Verschillende partijen in Noord-Nederland hebben intensief samengewerkt om het park te realiseren. Dit heeft geleid tot het Ecomunitypark. Het park is 17 hectare groot en bestaat voor 55% uit groen en water en 45% word bebouwd.
De fractie was te gast bij initiatiefnemer Anne Jan Zwart.

Foto: Koen Schagen / SP Fryslan
Foto: Koen Schagen / SP Fryslan
Foto: Koen Schagen / SP Fryslan
Foto: Koen Schagen / SP Fryslan

Het nieuwste plan voor Ecomunitypark is het nieuwe biobased-kenniscentrum. In dit centrum ontmoeten bedrijven, kenniscentra en andere partijen elkaar.  Met diverse kantoor- en onderwijsruimten, een congreszaal en restaurant gaat dit gebouw straks het kloppend hart van het Ecomuniypark worden. Het ontwerp van architect Paul de Ruijter krijgt muren van hennepbeton, een houten constructie en gevels, een lemen vloer, stopcontacten van mais en een interieur met veel bio-based materalen.

In de zomer van 2017 gaat de eerste schep in de grond.
De SP fractie vind het park een voorbeeld voor de rest van Fryslân. Biodiversiteit, een gezonde werkomgeving, bijdragen aan een duurzame economie. Zo kan het ook!

U bent hier