h

Sponsorloop voor tolerantie en tegen haat

7 april 2017

Sponsorloop voor tolerantie en tegen haat

Foto: sp / Rood Groningen

ROOD, jong in de SP organiseert samen met de jongeren van GroenLinks een sponsorloop naar aanleiding van de aankomende Pegida demonstratie in Groningen. Voor iedere Pegida aanhanger die op 9 april komt demonstreren in Groningen, kunnen Groningers een bedrag inleggen. De opbrengst hiervan gaat naar de bed-, bad- en broodvoorziening voor vluchtelingen. De jongeren roepen ook andere organisaties op de sponsorloop te ondersteunen. De SP in Groningen heeft aangegeven voor elke donatie een bedrag bij te betalen.

ROOD-woordvoerder Floor Mertens: “Door deze sponsorloop te  steunen spreek je je uit tegen de haat die Pegida verspreidt. Zo bestrijd je Pegida met hun eigen middelen en inzet zonder de door hun gewenste polarisatie te voeden. Met hoe meer ze komen, hoe meer geld er naar de bed-, bad- en broodvoorziening gaat.”

Op 9 april komt Pegida demonstreren in Groningen. Pegida is een Duitse organisatie die zich tegen vermeende islamisering en de komst van vluchtelingen keert. ROOD, jong in de SP gaat in de aankomende 2 weken met inwoners van Groningen in gesprek en biedt hen, door middel van de  sponsorloop een mogelijkheid om zich uit te spreken. Mertens: “Iedereen die zich wil aansluiten bij de sponsorloop is van harte welkom. Samen laten we zien dat wij voor tolerantie zijn en tegen haat.”

Word hier sponsor: www.tinyurl.com/VoorTolerantie

U bent hier