h

Roze zaterdag

19 oktober 2021

Roze zaterdag

Foto: Hanneke Goede

Op 16 oktober werd Roze Zaterdag gevierd in Leeuwarden.
Een dag die in het teken stond van liefde, gelijkwaardigheid en jezelf kunnen zijn. Ondanks dat Nederland naar buiten toe als tolerant bekend staat, zijn homofobie en het ontbreken van acceptatie om wie je bent nog overal zichtbaar.

Roze zaterdag begon voor SP Fryslân met de pride. 17 pramen die dor Leeuarden voeren vanuit diverse organisaties. SP Fryslân stond op praam 15, de praam van Provinciale Staten, samen met de PS-fracties van GrienLinks, D66, Partij voor de Dieren, PvdA, FNP en CDA.

Na de pride was er nog vanalles te doen in Leeuwarden: een informatiemarkt, muziek op het Wilhelminaplein en later in de Neushoorn.
Ook de gigantsiche Pink Wall van collega-Statenlid uit Groningen, Agnes Bakker, die met ons mee heeft gevaren op de praam, was te bewonderen.

 
 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier