h

SP Fryslân neemt met klem afstand van FvD Fryslân

24 november 2021

SP Fryslân neemt met klem afstand van FvD Fryslân

Foto: Hanneke Goede

Op 24 november werd het initiatiefvoorstel van Forum voor Democratie behandeld in de Fryske Staten.
Tijdens de behandeling hiervan neemt fractievoorzitter Hanneke Goede uit naam van de fractie afstand van alle uitlatingen van Forum voor Democratie!

 

Het betoog, zoals uitgesproken tijdens de Statenvergadering:

Voorzitter, vandaag geen inhoudelijk betoog zoals u van de SP gewend bent, maar een hard statement:.

Bij de commissie is de conclusie door veel collega’s hier al getrokken: het initiatiefvoorstel van Forum is gebaseerd op hun homofobe motie vreemd over de regenboogvlag bij PC Franeker.
Een voorstel gekomen, nadat afgesproken was dat de motie vreemd niet ingediend zou worden, en nu dus omgezet naar een initiatiefvoorstel. Als een klein kind wat stampvoetend toch zijn zin wil krijgen.

Daarom voorzitter, het volgende: De SP neemt met klem afstand van: moties, moties vreemd, amendementen, initiatiefvoorstellen en alle andere voorstellen gebaseerd op of inhoudelijk gaande over: Racisme, Discriminatie, Homofobie, Fascisme en of Nationaalsocialisme.

Ook nemen wij afstand van een partij welke overal publiekelijk roept alleen te bestaan om ophef te veroorzaken, tweedeling te creëren en grenzen blijft oprekken.
Al hun voorstellen zullen punt voor punt nagelopen worden op menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Bij twijfel stemmen we tegen!
En dit geldt ook voor individuele Statenleden.

Voor de SP is het nu echt klaar. Tot hier en niet verder!
Wij zullen een korte melding maken als wij vinden dat een voorstel eerder genoemde modder bevat, maar geven verder geen aandacht aan, en zullen niet inhoudelijk debatteren over, dit soort bruine drek!

Reactie toevoegen

U bent hier