h

Camping Hanestede

6 juni 2022

Camping Hanestede

Foto: Hanneke Goede

Het laatste kleine groepje vechters. Op maandagmorgen, Tweede Pinksterdag, staan ze voor de camping. Samen met Hanneke Goede gaan ze een rondje maken over de camping. Een familiecamping vol verhalen, herinneringen en vervlogen toekomstplannen. Lege plekken met restanten puin, tegels en kapotgereden hokjes vertellen het verhaal van de laatste maanden van Camping Hanestede; een verhaal vol fouten, een kapotgescheurde campingfamilie en drie arrogante roofinvesteerders, die zichzelf "The Keys" noemen.

Op de camping staan nog een aantal verlaten stacaravans. Een aantal hiervan zijn van mensen uit de groep die deze maandagmorgen aanwezig is en de reden dat de camping bezocht wordt. De caravans zijn behoorlijk aangevallen door "vandalen", vlak nadat een dagvaarding is uitgebracht tegen de nieuwe eigenaren.
Verhalen van hoe het was komen voorbij: families die op de camping stonden en waar kinderen speelden. Maar helaas ook de verhalen van nu: hoe snel aasgieren de camping op vlogen om caravans op te kopen, hun spullen/herinneringen die in containers gegooid moesten worden, spullen die verdwijnen uit en rondom caravans, eigenaren die vinden dat ze er niet verantwoordelijk voor zijn.

 
 

Het rondje op de camping maakt pijnlijk duidelijk dat ook hier weer roofinvesteerders lopen, die alleen aan hun eigen portemonnee denken en niet menselijk zijn.
Het toeval wil dat de nieuwe eigenaren, "The Keys", net aangereden komen als de groep het terrein afloopt. Hanneke houdt ze aan en één meldt dat hij "haar wel even kort te woord wil staan". De camera van Omrop Fryslân (die al de hele ochtend mee is) mag niet filmen en deze zeer arrogante "jongeman" wilde ook geen toelichting geven vanuit "The Keys".
Zijn statement hield niet meer in dat de caravaneigenaren fout waren, ze zelf verantwoordelijk zijn voor de spullen op het terrein en zij niks fout hebben gedaan.
De SP-Statenfractie gunt deze "investeerders" hetzelfde als wat ze al deze gezinnen hebben aangedaan: een toekomstbeeld wat keihard aan diggelen wordt geslagen!

Foto: Hanneke Goede

Reacties

25 jaar was dit ons mooie stekkie naast de grote stad. Wij hadden b.w.v. Spreken ieder weekend een mini vakantie zodat we weer konden opladen voor een nieuwe werk week. Zoveel moois, verdrietigs maar vooral top herinneren gemaakt. Ik weet dat aan alles een einde komt maar zo aprubt als nu, doet veel verdriet.

Ongehoord

Reactie toevoegen

U bent hier