h

Statenfractie bezoekt friese bedrijven

16 mei 2012

Statenfractie bezoekt friese bedrijven

In april heeft de Statenfractie van de SP haar nota economie gepresenteerd. De fractie pleit in deze nota voor versterking en ondersteuning van het MKB, o.a. in de vorm van een kenniscentrum voor coöperatief, maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.
Over dit onderwerp, maar ook over vele andere, ging op 14 mei de fractie in gesprek met mensen van een drietal bedrijven.

Als eerste werd een bezoek gebracht aan ECOstyle in Appelscha. ECOstyle vermarkt organische meststoffen en bestrijdingsmiddelen en is initiatiefnemer van het ECOmunitypark te Oosterwolde, waar zij zich ook als één van de eerste partijen zal vestigen. Dhr. Anne Jan Zwart vertelde over het bedrijf, de manier van ondernemen en de visie op duurzaamheid. Ook de visie achter het ECOmunitypark kwam uitgebreid aan de orde.

Daarna werd het verhuurbedrijf van Mirjam en Ulbe Postma in Earnewâld bezocht. Zij verhuren boten en vakantiehuisjes, onder de naam “Alde Feanen”. Tijdens een vaartochtje met één van de verhuursloepen hebben zij meer verteld over hun bedrijf, elektrisch varen en waar je als kleine ondernemer zoal mee te maken krijgt.

Tot slot ging het gezelschap naar “Bright Spark” in Joure. Een innovatief bedrijf wat bekend is door waterbehandelingssystemen, maar ook door andere creatieve ontwikkelingen op technisch gebied. Maurice Tax vertelde over de systemen die bij Bright Spark worden ontwikkeld en over zijn visie op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Ook heeft het bedrijf een sterke binding met andere friese bedrijven, zodat productie en ontwikkeling in de regio plaatsvinden.

Het werkbezoek van de fractie zal een opmaat zijn voor een MKB-onderzoek dat in september zal starten. De Statenleden willen dan met zoveel mogelijk ondernemers praten, rechtstreeks, maar ook via social media. Met dit onderzoek wil de fractie meer inzicht krijgen in de mogelijkheden, kansen en eventuele problemen die (kleine) ondernemers zien in Fryslân.
Nota Economie SP
website ECOstyle
website Alde Feanen
website Bright Spark

U bent hier