h

SP Fryslân verbaasd over pilot “Snelheidsreflector”

27 maart 2023

SP Fryslân verbaasd over pilot “Snelheidsreflector”

Foto: Durk v.d. Meulen / Sprout

Afgelopen weekend werd de SP Statenfractie geattendeerd op een bericht dat in het Dorpsverhaal van “Langs de Lutz” staat. Bewoners klagen al langere tijd dat het te donker is op de N354. De N354 is een provinciale weg en volgens de provincie geldt: “Duister waar het kan en licht waar het moet”. Daarom wil de gedeputeerde de automobilist tegemoet komen en zal er gebruikt gemaakt worden van kattenogen om de weg te markeren. Het wordt zelfs een pilot, waarbij het kenteken van het voertuig geregistreerd wordt en er snelheidsmetingen worden gedaan.

“Het is een nieuw soort kattenoog”, zegt de uit het veld geslagen SP-fractievoorzitter Hanneke Goede. “Kentekens worden geregistreerd, maar worden die ook opgeslagen? Zullen er ook daadwerkelijk boetes uitgedeeld worden? Hoe lang draait de pilot op de N354 en is dit de enige weg in de provincie waar deze geplaatst worden?”

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld en wil zo snel mogelijk antwoord. Zaterdag a.s. zal de fractie ’s avonds gaan kijken hoe druk en donker het is op de N354 en aan de hand daarvan kijken of er mogelijk vervolgstappen moeten worden genomen.

Bijgaand de schriftelijke vragen

Reactie toevoegen

U bent hier