h

Nieuws van de afdeling

16 maart 2019

Leeuwarden kleurt rood!

Foto: Hillie de Koe / SP Fryslân

De buurt in! Vandaag was dat de Hollanderwijk. Een bijzonder buurt, ontworpen door architect W.C. de Groot. Ondanks het slechte weer, gingen vele deuren open en maakte we kennis met mensen die vaak al tientallen jaren in de Hollanderwijk wonen. Volgens velen is er dan ook sprake van een grote saamhorigheid. 

Foto: Hillie de Koe / SP Fryslân

​Ondertussen was er in het centrum een verkiezingsmarkt, waar de SP was vertegenwoordigd met een kraam en waar druk werd geflyerd. De tomatensoep mocht uiteraard niet ontbreken. Op naar 20 maart! Nu SP!
Foto: Hillie de Koe / SP Fryslân
Lees verder
2 maart 2019

Drachten kleurt rood!

Foto: Hillie de Koe / SP Fryslân

Rode jassen domineerden de wijk en het centrum van Drachten vandaag. In plaats van in de voorspelde regen, was er een zonnetje en daarmee prima weer om bij de mensen langs te gaan voor gesprekken over de hoge energierekening en uiteraard de verkiezingen. 

Foto: Hillie de Koe / SP Fryslân
Lees verder
27 februari 2019

laatste reguliere Statenvergadering

Foto: Hillie de Koe / SP Fryslân

Voor het laatst moties, debat, amendementen, lang zitten, hoofdschudden of instemmend knikken. Voor het laatst naar de interruptie microfoon, overleg met collega's, een zere rug van de bankjes en de niet werkendestemkastjes. Voor het laatst een reguliere Statenvergadering in deze coalitieperiode voor Fenna, Jacob, Pieter, Rob en Machiel.
​Deze laatste Statenvergadering was ook nog eens een marathon-zitting: dinsdagavond om 19.00 uur is gestart en na een kort nachtje slapen op woensdag doorgegaan tot ruim na tien uur.
​Op 27 maart is er nog één Statenvergadering: het afscheid van de zittende Statenleden. Op 28 maart worden de nieuwe Statenleden beëdigd.

Lees verder
23 februari 2019

Sneek kleurt rood!

Foto: Hillie de Koe / Hillie de Koe

De campagne is gestart! Vandaag waren actieve SP leden uit alle afdelingen naar Sneek gekomen voor de aftrap van de verkiezingscampagne voor 20 maart. 

Lees verder
11 februari 2019

verkiezingsprogramma 2019 - 2023

Foto: Hillie de Koe / Statenzaal provinciehuis

hier vind u ons verkiezingsprogramma 2019 - 2023 in pdf-formaat. U kunt kiezen uit de Nederlandse of Fryske versie.

Lees verder
28 januari 2019

23 maart Amsterdam: mars tegen racisme

Meer dan zestig antiracisme-organisaties, vluchtelingengroepen, linkse partijen en de vakbond steunen de oproep voor de landelijke antiracismedemonstratie twee dagen na de Internationale Dag tegen Racisme. In de week voorafgaand aan de demonstratie staat er een antiracismeweek met bijeenkomsten in het Pakhuis de Zwijger en in de OBA. De activiteiten worden georganiseerd door het Comité 21 Maart dat vernoemd is naar de door de VN uitgeroepen internationale dag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier