h

Nieuws uit 2022

21 december 2022

Jongeren betrekken bij aanbesteding openbaar vervoer

Foto: Hanneke Goede / eigen foto

De SP heeft vandaag een motie ingediend om de wensen en behoeften van jongeren ten aanzien van het openbaar vervoer mee te nemen in de uitwerking van het Regionaal Mobiliteitsprogramma (RMP). Op dit moment wordt er in de Provinciale Staten gesproken over het RMP. Dit programma gaat over de manier waarop mensen zich binnen Fryslân van A naar B kunnen verplaatsen. Het gaat hierbij dus ook om de organisatie van het openbaar vervoer (OV).

Lees verder
21 december 2022

Funderingsproblematiek

De SP staat volledig achter de gedupeerden van de funderingsschade in het veenweidegebied. Het voorstel van de Funderingstafel willen we overnemen, de mensen met een Code Rood woningen moeten zo snel mogelijk geholpen worden en de provincie moet haar verantwoordelijkheid nemen.
Het betoog van woordvoerder Hanneke Goede:

Lees verder
17 december 2022

Kieswijzer

De stellingen van het Kieskompas:

Lees verder
23 oktober 2022

SP Fryslân presenteert aanvallende lijst met ervaring en nieuw talent

Foto: Hanneke Goede

De SP in Fryslân heeft de conceptkandidatenlijst gepresenteerd voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023. Hanneke Goede uit Sneek is beoogd lijsttrekker. Goede was afgelopen periode al Statenlid en fractievoorzitter voor de partij.

Lees verder
8 september 2022

In Memoriam

Foto: SP

Namens de SP Heerenveen en de SP Statenfractie willen wij de familie en naasten van Tomas heel veel sterkte wensen in deze donkere dagen.

Lees verder
15 augustus 2022

Noodlijdend Thialf

Foto: Hanneke Goede

Zomer 2022. Buiten is het tropisch warm. Het buitenbad ligt er verlaten bij en een blaadje glijdt over het water. Toch is er niemand om van het lichtverkoelende briesje te genieten. Door de hoge energieprijzen gaan sommige buitenbaden niet meer open. Een energietaks is voor veel bezoekers niet meer op te brengen.
En dan hebben we het noodlijdende Thialf.
Vanaf 8 augustus ligt er zomerijs in de schaatshal. Waar veel mensen dromen van een baantje trekken in verkoelend water, mag een selecte groep topsporters baantjes trekken op een veel te dure ijsvloer. Vanaf september of oktober, dat zal vast afhankelijk worden gemaakt van de trainingen van het selecte groepje, mogen ook recreanten de ijsvloer op. Wel tegen betaling van een energietaks, dezelfde energietaks die door zwembaden niet rendabel genoeg geacht werd een bad open te houden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier